Morotssoppa med räkor och fetaost

En god morotssoppa med lite sting, lite krämigt och mycket fyllighet. De får man i denna goda soppa. Toppat med räkor, fetaost och lite sockerärter är det bara att njuta.  När man provar ett recept som är så är gott undrar vi ibland varför vi inte äter soppa lite oftare. Vi får försöka hitta fler soppor som är lika goda.

 

4 portioner

 

500 g morötter

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 msk riven färsk ingefära

2 msk olja

7 1/2 dl kycklingbuljong

3 dl vispgrädde

salt och peppar

1 tsk sambal oelek

 

Tillbehör

400 g skalade räkor

150 g sockerärter

150 g fetaost

1 surdegsbaguette, förbakad.

 

1.  Tina räkorna. Låt dem rinna av.

2. Skala morötter, lök, vitlök och ingefära. Skär dem i mindre bitar och fräs dem i oljan i en kastrull. Häll på buljong och grädde. Låt dem koka tills morötterna är mjuka.

3. Grädda baguetten enligt anvisningen på förpackningen.

4. Mixa soppan slät och smaka av med salt, peppar och sambal oelek.

5. Ansa och strimla sockerärtorna. Smula fetaosten.

6. Servera soppan tillsammans med räkor, sockerärter, fetaost och baguette.