Pannkaksmeny

Pannkakor gillar nog alla. Det här är ett lite annorlunda sätt att äta pannkakor på. Förrätt med räkor, varmrätt med champinjoner, knaperstekt bacon och dessert med färska bär. Allt på en grund av härliga, gyllene pannkakor. Servera som trerätters meny eller låt gästerna välja vad de gillar. En perfekt meny som passar alla.

4 portioner

 

Pannkakor

3 st ägg

3 dl vispgrädde

3 dl vatten

3 dl vetemjöl (knappt)

1½ tsk salt

3 msk margarin

 

1. Vispa ihop ägg, vispgrädde och vatten. Blanda ner mjölet lite i taget och vispa till en jämn smet. Smält margarinet och tillsätt det och saltet.

2. Låt smeten stå en liten stund innan du gräddar pannkakorna.

3. Grädda pannkakorna på ganska hög värme. Vänd dem när ytan stelnat något.

4. Lägg på fyllningarna och vik ihop pannkakorna om du så önskar.

 

Förrättsfyllning

2 dl lätt crème fraiche

4 msk rödlök, hackad

32 st räkor

2 msk röd stenbitsrom

dill

 

Varmrättsfyllning

1 pkt bacon á 140 g

8 st champinjoner, stora färska

8 msk grädde

4 tsk persilja, hackad

1 st tomat

 

Dela svampen i små bitar och stek den. Blanda ner grädde och persilja. Knaperstekt baconet i småbitar.  Hacka tomaten.

 

Dessertfyllning

2 dl blåbär, färska

4 dl jordgubbar, färska som delas i mindre bitar

2 dl lätt crème fraiche

florsocker