Paprikabiffar

Köttfärsbiffar går att tillaga på många sätt. Här är ett gammalt recept som är lika aktuellt idag. De blir extra saftiga av paprikan och löken. En utmärkt vardagsrätt. Lätt att laga och snabb att få på bordet.

 

4 portioner

 

500 g blandfärs

1 gul lök

1 röd paprika

2 vitlöksklyftor

1/2 dl ströbröd

1 1/2 dl vatten

1 ägg

salt och peppar

hackad persilja

1 burk krossade tomater (400 g)

flytande margarin

 

1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Kärna ur och finhacka paprikan. Fräs lök, vitlök och paprika i lite flytande margarin. Låt svalna.

2. Blanda ströbrödet med vattnet och låt stå i ca 10 minuter. Blanda ner ströbrödet och ägget i blandfärsen och krydda med salt och peppar. Blanda också ner lök-, vitlöks- och paprikafräset. Forma 8 biffar och stek i lite flytande margarin tills de fått fin färg och är genomstekta.

3. Häll sedan på de krossade tomaterna och låt värmas upp några minuter i stekpannan. Strö över persilja och servera med ris.