Om du tröttnar på köttfärssås till pastan, prova med tomatsås istället.Tomatsås är tradition i Italien. Det finns många olika recept, men det här är ett som vi fått med oss hem från Toscana. Blanda ner tomatsåsen i nykokt pasta och strö över lite nyriven parmesanost, så du får en riktig italiensk pastarätt.
4 portioner
400 g tagliatelle
1 st gul lök, liten
2 st vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 dl rött vin
1 burk hela tomater, 400 g
1 dl basilika, färsk strimlad
2 msk oregano, färsk hackad
salt, peppar och en nypa socker
parmesanost
1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i olivolja utan att den tar färg.
2. Tillsätt vin, tomater och kryddor. Låt sjuda utan lock ca 10 minuter.
3. Koka pastan enl. anvisning på paketet.
4. Blanda ner tomatsåsen i pastan. Servera på varma tallrikar och riv över parmesanost.