Pestokyckling med Gnocchi

Kycklingsteak är en ganska ny styckningsdetalj som vi aldrig provat tidigare. När vi hittade detta recept i Allt om Mat blev nyfikna på att prova. Kycklingsteak är en urbenad kycklingklubba och därför blir köttet riktigt saftigt. Vi gillade kyckligsteak och vi kommer säkert att tillaga det fler gånger, kanske med andra ingredienser. Receptet är något modifierat efter vår smak. Bilden visar 2 portioner, men receptet är för 4 portioner.

 

4 portioner

 

600 g kycklingsteak (4 st)

2 st zucchini, normalstora

800 g körsbärskvisttomater

400 g potatisgnocchi, färsk

4 msk basilikapesto

1/2 hönsbuljongtärning

olivolja

salt

nymald svartpeppar

saften av en 1/2 lime

 

1. Sätt ugnen på 225°. Skär zucchinin i skivor. Halvera tomaterna. Lägg grönsakerna på en plåt och blanda 1 msk olja, 1 tsk salt och 1 krm peppar.

2. Bryn kycklingen runt om i olja i en het stekpanna. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg kycklingen på plåten med grönsakerna. Bred 2 msk pesto på kycklingen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills kycklingen är genomstekt.

3. Häll 2 dl vatten i stekpannan och låt koka upp. Vispa i 2 msk pesto, buljongtärningen och limejuicen. 

4. Tillaga gnocchin enligt anvisningar på förpackningen. Häll av vattnet genom en sil och skölj dem lätt i vatten.

5. Fördela gnocchin och grönsakerna på ett fat och lägg kycklingen över. Häll över skyn och servera.