Jättepopulära pizzabullar både för barn och vuxna. Passar bra på en buffé eller som mellanmål, eller varför inte ta med dem på en utflykt.
30 pizzabullar
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 msk olivolja
1 tsk strösocker
2 tsk salt
2 ägg
8-9 dl vetemjöl
200 g riven ost
3 dl tomatketchup
1 msk pizzakrydda
200 g strimlad rökt skinka
5 msk riven parmesanost
1 tsk oregano
1. Lös upp jästen i vatten och olja. Tillsätt socker, salt, ägg och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakning. Arbeta ihop degen så den blir smidig. Ev krävs lite mer mjöl. Låt pizzadegen jäsa under duk 30 minuter.
2. Dela degen i två lika stora delar. Kavla ut degen till en rektangel på samma sätt som när man gör kanelbullar.
3. Bred på hälften tomatsåsen och sprid ut hälften av pizzakrydda, skinka och ost på degen. Rulla ihop pizzadegen och skär ca 2 cm breda bitar av degen. Lägg pizzabullarna i bullformar av papper och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa till dubbel storlek i ca 30 minuter.
4. Gör likadant med den andra deghalvan.
5. Sätt ugnen på 200°.Pensla pizzabullarna med olivolja och strö över lite oregano och riven parmesanost.
6. Baka i mitten av ugnen i ca 17 minuter tills de fått fin färg.
7. Servera bullarna varma eller kalla. De går också att frysa in och värma i ugnen före servering.