Nu närmar sig midsommar. Färskpotatis och matjessill hör midsommar till för de flesta, även om många även äter olika sillinläggningar. Varför inte ta alla midsommarsmaker (utom jordgubbar förstås) och blanda så får du en god sallad med midsommarsmak. Mums.
4 portioner
800 g färskpotatis
400 g matjesill i bit
1 st rödlök
1 dl gräslök, skuren
½ dl dill, grovhackad
4 st ägg
1. Skrapa och skölj potatisen. Dela större potatisar så alla blir jämnstora. Koka i saltat vatten 15 min. Häll av vattnet och ånga av potatisen. Låt potatisen bli ljummen.
2. Skär matjesillen i mindre bitar. Skiva rödlöken tunt. Skär gräslöken och grovhacka dillen. Koka äggen och dela i klyftor.
3. Blanda potatis, rödlök, gräslök och matjesill på tallrikar eller på ett stort fat. Garnera med ägg och dill. Servera med gräddfil och knäckebröd.