Att tillaga hela middagen på en plåt har blivit på modet. Den här köttfärslimpan har länge stått på vår topplista över köttfärsrätter. Smakar och doftar gott i köket vid tillagningen.
4-6 portioner
500 g fläskfärs
3/4 dl havregryn
1 msk potatismjöl
1 1/2 dl vatten
2 msk chilisås
1 ägg
1-2 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
8-10 körsbärstomater
3-4 skivor formfranska
25 g smör
1-2 vitlöksklyftor
2 msk klippt persilja
1-2 msk soja
ca 10 potatisar
1 tsk salt
1. Sätt ugnen på 225 °.
2. Låt havregryn och potatismjöl svälla i vattnet smaksatt med chilisåsen minst 10 minuter.
3. Blanda färs, ägg salt och peppar. Forma en ganska platt limpa på ett ugnssäkert fat. Gör en fördjupning i mitten för fyllningen.
4. Skär tomaterna i halvor och fördela i fördjupningen på färslimpan.
5. Skär brödet i grova bitar i en skål. Blanda i smör, krossade vitlöksklyftor och hackad persilja. Blanda samman och fördela den över tomaterna.
6. Pensla färssidorna med soja.
7. Skala potatisen och skär den i grova bitar. Smörj fatet lätt runt köttet och lägg potatisen runt köttet. Salta och klicka på lite smör.
8. Sätt in fatet i ugnen ca 40 minuter. Kolla så att inte brödet blir för mörkt. Lägg då över en bit al-folie.