Rabarberkaka

En mycket enkel men fantastiskt god kaka. Vi har serverat den som alternativ till tårta. Går utmärkt att frysa och tina upp antingen genom att låta den ligga framme eller i micro.

 

300 g rabarber

4 ägg

3 dl socker

3 dl vetemjöl

100 g smör

pärlsocker

riven kokos

 

1. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta över vetemjölet och blanda ner det i äggvispet. 

2. Smörj en långpanna och strö kokos över hela långpannan. Häll i smeten i långpannan.

3.  Rensa rabarbern och dela den i ca 2 cm bitar. Fördela bitarna över smeten.

4. Skiva smöret med en osthyvel för att få tunna skivor. Fördela över smeten. Strö över pärlsocker.

5. Grädda i ugnen 175° i ca 30 minuter. 

6. Dela kakan i lagom stora bitar med en kniv.

6. Servera kakan med vispad grädde eller en kula vaniljglass.