En mycket enkel men fantastiskt god kaka. Vi har serverat den som alternativ till tårta. Går utmärkt att frysa och tina upp antingen genom att låta den ligga framme eller i micro.
300 g rabarber
4 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
100 g smör
pärlsocker
riven kokos
1. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta över vetemjölet och blanda ner det i äggvispet.
2. Smörj en långpanna och strö kokos över hela långpannan. Häll i smeten i långpannan.
3. Rensa rabarbern och dela den i ca 2 cm bitar. Fördela bitarna över smeten.
4. Skiva smöret med en osthyvel för att få tunna skivor. Fördela över smeten. Strö över pärlsocker.
5. Grädda i ugnen 175° i ca 30 minuter.
6. Dela kakan i lagom stora bitar med en kniv.
6. Servera kakan med vispad grädde eller en kula vaniljglass.