Rabarbersmulpaj

Rabarberpaj hör sommaren till. Kanske du har det i din trädgård, annars finns det att köpa i livsmedelshandeln under sommaren. Rabarberpaj med ett täcke av smuldeg och lite vispad grädde eller en kula vaniljglass är en riktigt bra avslutning på en måltid.

 

500 g rabarber ( ca 6 st rabarberstjälkar)

2 dl socker

1 msk potatismjöl

2 dl vetemjöl

100 g smör

 

1. Ansa och skär rabarbern i centimetertjocka skivor.Fördela bitarna i en pajform. Blanda socker och potatismjöl och strö över.

2. Gör smuldegen. Häll mjölet och smöret i en skål. Fördela smöret i mjölet genom att dra en gaffel runt i skålen. Det går lättare om inte smöret är kylskåpskallt. Det skall bli en grynig massa. Strö smuldegen över rabarbern.

3. Grädda mitt i ugnen i 225 ° ca 20-30 minuter eller tills pajen fått fin färg.

4. Servera med vispad grädde eller en kula glass.