Röding med forellromshollandaise och sparris

Det här är en lyxrätt som är snabb att tillaga. Fisken blir klar i ugnen på 10 minuter och genom att välja hollandaise i påse är såsen klar på ett kick. Den här rätten imponerar på alla. Tänk på att detta recept är för två portioner, men kan lätt ökas till flera.

 

2 portioner

 

300 g rödingfilé med skinn

1 tsk salt

1 krm nymald svartpeppar

 

Forellromshollandaise

1 påse Blå band Hollandaisesås (2 dl färdig sås)

1 tsk skal av citron

50 g forellrom

 

Tillbehör

300 g nypotatis

1/2 knippe sparris

1 msk smör

2 msk hackad dill

 

Garnering

dillkvistar

 

1. Sätt ugnen på 175°. Putsa rödingen och dela dem i portionsbitar. Smörj en plåt med olja. Salta och peppra fisken. Lägg den på plåten med skinnsidan upp. Tillaga mitt i ugnen ca 10 minuter. dra av skinnet före servering.

2. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av och blanda i smör och dill. 

3. Ansa sparrisen och lägg ner den i kokande vatten. Låt koka i 3 minuter.

4. Tillaga hollandaisen enligt förpackning. Blanda i forellrom och citronskal.

5. Servera rödingen med forellromshollandaise, sparris och nykokt smörslungad potatis. garnera med dill.