Känner du för att grilla? Varför inte grilla en flankstek? Denna styckningsdetalj är jättegod att grilla och kan serveras med sallad, ugnsbakade potatisklyftor och en kall bearnaisesås. Om du grillar en lite större bit kan du få rester över till en jättegod sallad nästa dag. Salladen smakar mycket sommar.
2 portioner
150 g grillad flankstek i tunna skivor
Marinad
1/2 dl rapsolja
2 msk pressad citron
1 msk honung
2 tsk chilisås
2 krm salt
Sallad
250 g cocktailtomater (salt och sockerbakade hittar du här)
1 persika
1 avokado
1 färsk gul lök (liten)
ca 100 g salladsmix
1/2 dl rostade pumpafrön
1. Baka tomaterna i ugn enligt recept här.
2. Blanda ingredienserna till marinaden och vänd ner köttet. Låt marinera i kyl ca 20 min.
3. Kärna ur och skär persikan i tunna klyftor. Dela avokadon, ta ut kärnan och ta ut avokadoköttet med en sked. Skär i tunna klyftor. Skala och skiva löken.
4. Fördela salladen på ett fat. Lägg på persika, lök, avokado och tomater. Toppa med köttet och strö över pumpakärnorna.