Spaghetti Carabonara

En klassisk pastarätt. Krämig, salt och mjuk. Vem gillar inte det.

 

4 portioner

 

400 g pasta (spaghetti)

2 tsk olivolja

280 g bacon

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

2 dl grädde

100 g riven parmesanost

2 ägg + 4 äggulor till servering

salt, svartpeppar och persilja

 

1. Skär baconet i småbitar och stek det så det blir knaprigt. Hacka vitlök och lök och stek det så det blir mjukt.

2. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

3. Vispa äggen lätt med en gaffel. Rör ner grädde och parmesanost. Blanda i lite persilja.

4. Häll av vattnet från pastan när den kokt färdigt. Blanda ner bacon, lök och äggblandningen. Smaka av med salt.

5. Placera en äggula i ett skal på toppen och dra ett par tag med pepparkvarnen över anrättningen.