Stekt gös med broccolimos

Fisk i alla former står ofta på vårt middagsbord. Gös är en något dyr, men ack så god fisk, som vi gärna äter. Broccolimos har vi dock aldrig provat förrän nu. Och vilket resultat. Vi kan absolut rekommendera den här anrättningen.

 

2 portioner

 

2 gösfiléer med skinn á ca 200g

salt och peppar

 

300 g fryst broccoli

3 msk grädde

1 dl riven ost

flingsalt

nymald svartpeppar

 

1/2 stor gul paprika

1/2 stor röd paprika

1 liten rödlök

olivolja

salt

 

1. Tina broccolin.

2. Ansa och dela paprikan i grova bitar. Ansa och dela rödlöken i klyftor. Lägg allt i en plastpåse och häll på olivolja. Blanda runt och häll ut i en långpanna med bakplåtspapper. Salta. Rosta i ugnen 225 °, 20-25 minuter så att allt blir mjukt.

3. Koka den tinade broccolin i 5 minuter i lite vatten. Lägg över den i ett durkslag och pressa ur vattnet. Mixa broccolin med en stavmixer tillsammans med grädde och ost. Salta och peppra efter smak. Håll moset varmt till servering.

4. Plocka bort ben i gösfiléerna. Salta och peppra. När det återstår ca 5 minuter av ugnstiden för paprikan, stek gösfiléerna på stekjärn 2 minuter på köttsidan och därefter 3 minuter på skinnsidan. Riv citroncest och lägg på fisken vid servering.

5. Servera gösfiléerna med broccolimos och paprikaröra.