Taco är populärt som fredagsmys. Här är en variant med långbakad kyckling som är minst lika god som tacos med köttfärs. Det här receptet är signerat Årets kock finalisten Louise Johansson, men som vanligt har vi justerat lite efter egen smak.
4 portioner
900 g kycklinglårfilé
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
2 dl BBQ-sås
1 påse (28 g) taco kryddmix
20 g färsk gräslök
8 tortillabröd (medium eller large)
2 dl creme fraiche
Sallad
valfri sallad
gurka
röd paprika
majskorn
1. Sätt ugnen på 150 °.
2. Rensa och dela kycklinglårfiléerna i två bitar
3. Skala och finhacka lök och vitlök.
4. Blanda kyckling, lök, olja, BBQ-sås och kryddmix i en ugnsform ca 22×35 cm.
5. Sätt in formen i mitten av ugnen ca 1,5 tim eller tills kycklingen går att dra isär.
6. Blanda salladen i en skål. Ta mängd efter eget önskemål. Hacka gräslöken.
7. Dra isär kycklingen med en gaffel och vänd ner gräslöken.
8. Värm tortillabröden enligt anvisningar på förpackningen.
9. Fördela sallad och kyckling på bröden och avsluta med en klick creme fraiche och vik ihop och njut av en god måltid.