Torskrygg är gott hur det än tillagas. Här är ett recept med lite överraskande tillbehör. Lingon, bacon och brynt smör passar faktiskt perfekt till torsken. Om du vill byta ut torskryggen mot torskfilé går det utmärkt. Ett alternativ till den kokta broccolin är att rosta den i ugnen. Lägg buketterna på ett bakplåtspapper, klicka på lite smör och salta. Rosta den mitt i ugnen i 250 °, 15 min.
4 portioner
600 g torskrygg
500 g broccoli
1 paket bacon
1 gul lök
1 dl lingon
potatis
smör, salt, nymald svartpeppar
1. Skär torskryggen i bitar. Krydda med salt och peppar. Koka potatisen.
2. Skär baconet i strimlor. Skala och finhacka löken. Stek lök och bacon tills de fått fin färg. Blanda i lingonen. Koka broccolin i några minuter i micron.
3. Bryn 3 msk smör i en stekpanna och häll upp i en liten skål. Stek fisken i lite smör i en annan stekpanna ca 3 min på varje sida.
4. Lägg fisken på tallrikar med baconfräs och broccoli. Droppa över det brynta smöret. Servera med den nykokta potatisen.