Torskrygg tillhör absolut en av våra stora favoriter. Den här smakkombinationen har vi aldrig provat tidigare, men när vi såg receptet i en Allers blev vi nyfikna. Vi har tidigare provat lite udda kombinationer med fisk, t.ex. bergtungsfilé med stekt svamp och rödvinssås. Som vanligt har vi ändrat lite efter vårt sätt att laga mat, så det skiljer sig lite från originalreceptet.
4 portioner
600 g torskrygg med skinn
4 rödbetor (förkokta)
3/4 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
2 msk smör
500 g spetskål
3 dl havregrädde eller matlagningsgrädde
140 g bacon
1. Ansa och strimla spetskålen. Stek den mjuk i en gryta i 1 msk smör utan att den får färg. Salta och peppra. Häll på grädden och låt sjuda i ca 5 minuter. Håll gräddstuvningen varm på låg värme.
2. Dela baconet i små bitar och stek det i en stekpanna. Dela rödbetorna i fyra delar och lägg ner på slutet. Håll bacon och rödbetor varma på låg värme.
3. Hetta upp 1 msk smör i en stekpanna och stek fisken på skinnsidan ca 2-3 minuter. Vänd fisken och stek den andra sidan ett par minuter.
4. Lägg upp en spegel av kålstuvningen på tallrikar. Lägg på fisken och lägg rödbetorna runt om. Toppa med det knapriga baconet.