Vi älskar fisk. Alla sorters fisk. Torsk är definitivt en av favoriterna. Torskfilé eller varför inte om man vill lyxa till det, en torskrygg. Det behöver inte heller vara komplicerat för att vara gott. Enkla råvaror i rätt kombination som komplement till fisken och sen är det bara att njuta av en god måltid.
2 portioner
300 g torskrygg
70 g babyspenat
5-6 st grön sparris
En handfull sockerärter
1 schalottenlök, tunt skivad
50 g brynt smör
10-12 räkor
1. Skala räkorna. Ansa och dela sparrisen i mindre bitar.
2. Koka sockerärter och sparris i några minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av.
3. Stek torskryggen i smör ca 3 minuter på varje sida. Fräs schalottenlöken lätt i en stekpanna och lägg därefter i spenaten så den sjunker ihop och tillsätt till sist sockerärterna och sparrisen.
4. Bryn smöret till en gyllenbrunt färg.
5. Fördela det gröna på tallrikarna och lägg på torskryggen. Toppa med räkorna. Slå över det brynta smöret.