För några år sedan blev det populärt med pulled pork, eller som vi i Skåne säger ”dragen gris”. Vi lagar det då och då och tycker att det är en fantastiskt gott. Fläskkarré är en en relativt billig styckningsdetalj, som tack vare tillagningsmetoden blir mört och lätt att dra isär och skilja från fett och hinnor. Så varför inte välja pulled pork som omväxling till fredagstacon.
4 portioner
1 kg benfri fläskkarré
2-3 dl barbecuesås
o,5 msk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
2 msk olivolja
1. Sätt ugnen på 110 grader.
2. Lägg köttet i en gryta, häll över barbecuesåsen, olivolja, paprikapulver och cayennepeppar. Lägg på locket
3. Sätt in grytan i ugnen och låt stå 8-9 timmar.
4. Servera i tortillabröd eller hamburgerbröd tillsammans med t.ex. sallad, tomat, gurka, guacamole, turkisk yoghurt och barbecuesås.